17 investeringer afviklet i de besatte områder

DanWatch offentliggjorde søndag den 7. december en rapport om danske pensionsselskabers investeringer i israelske bosættelser. Overordnet er budskabet fra DanWatch, at danske pensionsselskaber investerer i ulovlige israelske bosættelser.Lærernes Pension forholder sig aktivt og kritisk til om selskabet er involveret i de besatte områder.

Vi vurderer de enkelte virksomheder
Lærernes Pension bruger det svenske firma Ethix til at overvåge, at vores investeringer lever op til vores etiske retningslinjer og andre globale normer, som fx er fastlagt af FN og den danske regering.

Læs om vores etiske retningslinjer

Ethix vurderer derfor konkret på, om der er virksomheder, der er involveret i opretholdelsen af besatte områder i Palæstina. Er der det, kommer investeringen i rødt lys, og det resulterer i, at vi ikke investerer i dem.

Vi sætter handling bag ordene
I øjeblikket er knap 200 virksomheder i rødt lys, og derfor investerer vi ikke i dem - 17 af dem på grund af, at virksomhederne er involveret i opretholdelsen af besatte områder i Palæstina.

DanWatch nævner fem virksomheder, som de mener er problematiske, og som Lærernes Pension har investeret i.

Derfor beder vi nu Ethix genbesøge de fem virksomheder, så vi er sikre på, at vi lever op til vores etiske retningslinjer og FN’s globale normer.

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere lppension.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Du er altid velkommen til at ringe til os på 70 21 61 31, hvis du oplever problemer med vores hjemmeside.