Lærernes Pension får plads i nyt advisory board

Administrerende direktør i Lærernes Pension Paul Brüniche-Olsen er en af drivkræfterne bag et helt nyt forskningscenter på Copenhagen Business School, CBS, Center for Pensionsøkonomi . Nu har han også fået en plads i centerets Advisory Board.

Danmark har i dag verdens bedste pensionssystem, og når den økonomiske krise ikke rammer Danmark så hårdt som mange andre europæiske lande, så er det blandt andet fordi danskerne har en kæmpe formue sparet op til pensionisttilværelsen. Men vi bliver ældre og ældre mens renten bliver lavere og lavere, og det kan true vores solide pensionssystem.

Nyt forskningscenter skal kvalificere debatten og beslutningerne

Pensionsdebatten er i dag i langt de fleste tilfælde drevet af en række specialister, som samtidig lever af at rådgive om pension. Derfor har pensionsbranchen i lang tid ønsket en mere kvalificeret og forskningsbaseret debat om pension. Med det nye forskningscenter – Center for Pensionsøkonomi (PeRCent, Pension Research Centre) – kan fx politikere og journalister få adgang til en mere nuanceret og uvildig viden om pension.

”Der mangler i dag både forskning og kandidater, som er specialiseret i pensionsøkonomi, og det har betydning for niveauet af den debat, der foregår i dag. Samtidig står vi over for en række store udfordringer, som vi skal løse i de kommende år, og her er det vigtigt, at beslutninger træffes på et ordenligt grundlag. Derfor er jeg meget glad for, at det er lykkes i samarbejde med CBS, at etablere det nye forskningscenter”, siger Paul Brüniche-Olsen. Det nye center finansieres i 5 år bl.a. af midler fra pensionsbranchen og CBS.

Advisory Boardet består af:

  • Adm. dir. Paul Brüniche-Olsen, Lærernes Pension
  • Adm. dir. Laila Mortensen, Industriens Pension
  • Adm. dir. Torben Möger Pedersen, PensionDanmark
  • Adm. dir. Per Klitgaard, Danica
  • Adm. dir. Carsten Stendevad, ATP
  • Adm. dir. Per Bremer Rasmussen, Forsikring & Pension
  • Professor Torben M. Andersen, formand, Aarhus Universitet
  • Professor Peter Løchte Jørgensen, Aarhus Universitet
  • Professor Susan Christoffersen, University of Toronto

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere lppension.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Du er altid velkommen til at ringe til os på 70 21 61 31, hvis du oplever problemer med vores hjemmeside.