Pensionsrod? Ikke hos os

Politiken har den 21.9 bragt en artikel under overskriften "Pensionsrod: Enlige betaler til andres ægtefæller og snyder sig selv for pension".

Da vi er nævnt i artiklen, og da der er informationer i artiklen, der ikke er korrekte, vil vi gerne fortælle, hvad der er op og ned i Lærernes Pension, når det drejer sig om ægtefællepension.   

Ikke 30, men 8 procent
I Politiken står der, at en pensionsopsparer får 30 procent mindre i pension, hvis de har en ægtefællepension. Det er ikke korrekt.
I Lærernes Pension får du omkring 8 procent mindre i pension med en ægtefællepension. Eller du betaler 8 procent af din pension for at sikre en ægtefælle eller samlever livsvarigt, når du dør.

21.000 ud af 134.000 medlemmer har en ægtefællepension
Allerede i 2008 valgte langt de fleste medlemmer at få den nye LærerPension, hvor ægtefællepensionen blev erstattet af en dødsfaldspension.
Det betyder, at I dag har små 90.000 medlemmer en dødsfaldspension, hvor pengene bliver udbetalt til nærmeste pårørende.
Alle nye medlemmer kommer automatisk ind på den nye LærerPension.

Læg dødsfaldspensionen oveni
Medlemmet kan også vælge at lægge dødsfaldspensionen oveni alderspensionen, når han eller hun går på pension.
Det kan være en god idé, hvis medlemmet er enlig, ikke har børn, eller at familien ikke har brug for dødsfaldsdækningen.

Har vi sovet i timen?
Nej, det har vi ikke. I 2008 indførte vi sammen med vores medlemsfora og bestyrelsen en ny LærerPension, som tog højde for, at familiemønstrene havde ændret sig.
Efterfølgende fik medlemmerne mulighed for at vælge den nye LærerPension, og det gjorde langt de fleste. Og godt 83 procent tog aktivt stilling til, om de ville have den nye LærerPension med dødsfaldspensionen eller beholde ægtefælledækningen.

Går vi efter de lette løsninger?
I Politikens artikel står der om pensionsselskaberne: ”De tænker mest på, hvad der er let for dem selv og mindre på, hvad der er godt for pensionstagerne”.
I Lærernes Pension sekretariat brænder vi for at give vores medlemmer gode ordninger og service. Vi mødes med vores medlemsfora fire gange om året, for at være sikre på, at vi repræsenterer medlemmernes ønsker og for at sparre om nye tiltag.
Og så har vi en bestyrelse, som hovedsagligt består af repræsentanter fra medlemmernes faglige organisationer, og deres vigtigste opgave er at sikre bedst mulige pensionsordninger til deres medlemmer. 

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere lppension.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Du er altid velkommen til at ringe til os på 70 21 61 31, hvis du oplever problemer med vores hjemmeside.