7,5 procent i depotrente i 2018

31. marts 2018 er det 25 år siden Lærernes Pension blev etableret. Lærernes Pension har allerede sat gang i fejringen af jubilæet ved at sætte depotrenten til 7,5% i 2018.

”Vores 25 års jubilæum er en rigtig god anledning til at fejre, at det går godt i Lærernes Pension, så selv om der stadig er nogle måneder til vores jubilæum, så sætter vi allerede gang i fejringen ved at udlodde nogle af de mange penge i fælleskassen til lærerne gennem en ekstra høj depotrente i 2018”, fortæller administrerende direktør i Lærernes Pension, Paul Brüniche-Olsen.

Lærerne får flere penge til pensionsopsparingen

Når Lærernes Pension lige om lidt hopper ind i jubilæumsåret, så er det fra et solidt ståsted. Der er styr på omkostningerne, som igen sættes ned, og det betyder, at lærerne nu kun skal betale 1% af deres indbetalinger til administration.
Prisen på forsikringer er faldet markant gennem de senere år og sættes igen ned i 2018. Sammen med den høje depotrente betyder det, at der går flere penge til lærernes pensionsopsparinger.

Renten kan give mere end indbetalingerne

En typisk lærer indbetaler omkring 5.000 kr. i pensionsbidrag hver måned. Det bliver til 60.000 kr. om året. For en midaldrende lærer er et pensionsdepot på omkring 1 mio. kr. ikke usædvanligt, og her vil en rente på 7,5% bidrage med 75.000 kroner, eller mere end de løbende indbetalinger. Selv efter pensionsafkastskat (PAL-skat) på 15,3% vil det være over 60.000 kroner.

I de seneste 5 år er omkostningsprocenten sat ned hvert år, og det sker igen i 2018. Lærernes Pension har en strategisk målsætning om at være blandt de allerbilligste. I 2008 dannede Lærernes Pension administrationsselskabet Forca sammen med PKA og PBU for at sikre lave omkostninger via stordrift, og den mission er lykkedes.    

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere lppension.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Du er altid velkommen til at ringe til os på 70 21 61 31, hvis du oplever problemer med vores hjemmeside.