Danmark og skattely-lande

Når dine pensionspenge er investeret i en skovfond på Cayman Islands, er det ikke det samme som, at de er i skattely. Vi betaler nemlig skat, både der hvor investeringen foregår og i Danmark.

 

  • SKAT i Danmark opfatter ikke længere Cayman Islands som et skattely-land, da Danmark siden 2009 har haft en aftale om informationsudveksling med Cayman Islands. Danmark har indgået aftaler om informationsudveksling med i alt 45 skattely-lande, og SKAT kalder nu de pågældende lande for tidligere skattely-lande.
  • OECD opfatter heller ikke længere Cayman Islands som et skattely-land
  • Lærernes Pension skjuler ikke formuer, afkast eller forsøger via skattely at minimere skatten (også kaldet profit shifting). Derfor er det misvisende at bruge etiketten skattely i sammenhæng med Lærernes Pension
  • Lærernes Pension betaler den skat, vi skal efter de gældende regler. Det vil sige skat i det land, hvor investeringen foregår og skat af afkastet til den danske stat (PAL-skat)
  • For Lærernes Pension betyder det ikke noget for skatten om fonden er struktureret på Cayman Islands eller i Danmark – faktisk ville skatten være lavere, hvis fonden lå i Danmark
  • Når man skal vurdere, hvad en investering samfundsmæssigt bidrager med i det enkelte land, er det ikke nok kun at se på selskabsskat og kildeskatter. Moms, afgifter og lønskatter bør også regnes med.

Læs også:

Dine pensionspenge er ikke i skattely

Skovdrift i Indonesien

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere lppension.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Du er altid velkommen til at ringe til os på 70 21 61 31, hvis du oplever problemer med vores hjemmeside.