Højeste afkast 2016 og højeste depotrente 2017

2016 var et rigtig godt år for de godt 140.000 lærere, der er medlemmer af Lærernes Pension. Lærerne kan se tilbage på et år, hvor deres pensionsselskab opnåede branchens højeste afkast på 11,3% og en depotrente på 5,6%, begge før skat.

I 2017 får lærerne igen markedets højeste depotrente. Samtidig falder prisen på omkostninger til administration til 1,25% af indbetalingerne, og for 5. år i træk sænkes prisen på invalidedækning.

Det moderne gennemsnitsrente-produkt

Lærerne har deres opsparing i et moderne gennemsnitsrenteprodukt. Det indebærer, at Lærernes Pension kan investere lige så frit, som hvis lærerne havde haft et markedsrente-produkt, og det giver mulighed for at give alle lærerne en stabil, høj depotrente.

Polstringen i Lærernes Pension er solid, så aktierne udgør over 40% af de samlede aktiver. Det er faktisk en højere aktieandel end i mange markedsrente-produkter. Dette gælder også, når lærerne går på pension, og dermed får alle lærere gavn af den høje aktieandel.

Omkostninger falder år for år

I 2016 gik 1,5% af lærernes indbetalinger til administration. Her i 2017 er omkostningsprocenten sænket til 1,25%, og dermed er det fortsat en af de absolut laveste omkostningsprocenter i branchen. Samtidig er priserne på invalidedækninger sænket markant gennem de sidste fem år. Fra 2013 til 2017 er priserne i gennemsnit sænket med 76%.

Næstformand Pia Allerslev giver Årsrapporten nogle ord med på vejen på video.

Se Årsrapporten for 2016

 

Medlemmerne er tilfredse

Lærernes Pension ligger også meget lunt i svinget, når det gælder de mere bløde tal. Lærerne er nogle af de mest loyale medlemmer blandt pensionsselskaberne, og tilfredsheden med deres pensionsselskab er høj. 75% er enten meget tilfredse eller tilfredse og måske mere interessant, så er det kun 3%, der er direkte utilfredse.

Fakta om Lærernes Pension

Lærernes Pension havde ved udgangen af 2016 141.237 medlemmer. Heraf var 85.096 medlemmer præmiebetalende.

De samlede aktiver var ultimo 2016 på 93,1 mia. kr. Investeringsresultatet (N1) blev 11,3%.

Reservesituationen i Lærernes Pension er meget tilfredsstillende og giver plads til at tage den investeringsrisiko, der er nødvendig for at opnå et højt afkast på lang sigt. 

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere lppension.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Du er altid velkommen til at ringe til os på 70 21 61 31, hvis du oplever problemer med vores hjemmeside.