Fortsat høj depotrente i 2019

Depotrenten for 2019 er fastlagt til 5,0 procent før skat. I disse tider en flot forrentning, men dog lavere end de foregående år.

2018 har været et skidt år for manges pensionsopsparinger. Afkastene har enten været negative eller under inflationen.

Men lærerne, som ikke har deres opsparing i markedsrente, kan godt slappe af. 

I 2018 har lærerne fået hele 7,5% før skat i depotrente og renten for 2019 har bestyrelsen på sit møde i december 2018 fastlagt til 5,0% før skat.

"Det er en god og solid depotrente i turbulente tider", siger administrerende direktør i Lærernes Pension, Paul Brüniche-Olsen. 

Lærernes pensionsopsparing er i gennemsnitsrente

Når Lærernes Pension kan give gode depotrenter i år med dårlige afkast, så er det fordi lærernes pensioner er et gennemsnitsrente-produkt, hvor det ikke er den enkelte, der bærer risikoen, men fællesskabet.

I gode år sparer man op til dårlige år, så depotrenten holdes nogenlunde stabil. Det giver alle medlemmer et mere stabilt og trygt opsparingsforløb, hvor fx lærere tæt på pension ikke risikerer at miste en del af deres opsparing på grund af et negativ afkast.

Fakta:

  • Depotrenten i 2019 er 5,0% før skat, 4,24% efter skat
  • Omkostninger til administration er uforandret 1% af indbetalingerne 

 

 

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere lppension.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Du er altid velkommen til at ringe til os på 70 21 61 31, hvis du oplever problemer med vores hjemmeside.