Nye forudsætninger giver ikke lavere pensioner

Pensionsbranchen har i fællesskab fået fastlagt nogle nye, fælles forudsætninger, når vi skal give vores bud på, hvad medlemmerne får i pension om få eller mange år.

Dagbladet Politiken skriver torsdag den 22. november, at `Mange får en lavere pension, end de forventer`, men det gælder ikke for medlemmer af Lærernes Pension, for vi har selv gennem mange år taget højde for de ændrede forudsætninger, der kommer til at gælde for pensionssektoren.

Et kvalificeret gæt

Når vi fortæller, hvad du kan regne med at få i pension, så er det, hvad vi selv kalder et kvalificeret gæt.
Vi skal gætte på den rente, man kan forvente mange år frem, på inflationen og på den forventede levetid.
Det er naturligvis umuligt at ramme fuldstændig præcis mange år frem, for verden udvikler sig løbende, men med de nye forudsætninger har branchen i fællesskab lagt sig på et mere forsigtigt udgangspunkt.
Lavere renter og længere levetid er en dyr og farlig cocktail for pensionen, men vi har gennem mange år justeret vores bud, så vi har taget højde for begge dele. Derfor svarer den pension, du kan se hos os i dag til den, du kan se fremover.
Når vi skal vi gætte 30-40 år frem i tid, er det naturligvis mere usikkert, så for de helt unge kan der være en lille usikkerhed.

Vi skal nok melde mere ud

De nye fælles forudsætninger gælder fra 1. januar 2019, og vi kommer naturligvis til at informere mere om, hvad det betyder for vores måde at beregne pensionerne på, og hvad de betyder for dig som medlem.
Men det er vigtigt for os at sige, at for medlemmer af Lærernes Pension kommer de ændrede nye, fælles forudsætninger højst til at have marginal betydning for den pension, vi hidtil har meldt ud.

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere lppension.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Du er altid velkommen til at ringe til os på 70 21 61 31, hvis du oplever problemer med vores hjemmeside.