Administrerende direktør går på pension

Paul Brüniche-Olsen, administrerende direktør i Lærernes Pension, har besluttet at gå på pension d. 1. oktober 2019

Siden 1995 har Paul Brüniche-Olsen stået i spidsen for Lærernes Pension som administrerende direktør. I perioden er medlemstallet vokset fra 15.000 til i dag knap 150.000 medlemmer, ligesom formuen er steget fra én milliard i 1995 til nu at have rundet 100 milliarder kroner.

”Det har været en fantastisk rejse. Nu synes jeg, tiden er kommet til at give stafetten videre. Jeg har været med fra trepartsforhandlingerne i 1988 om arbejdsmarkedspensioner, der såede frøene til det, der nu flere år i træk i internationale undersøgelser er kåret som verdens bedste pensionssystem”, siger Paul Brüniche-Olsen.

I efteråret blev Lærernes Pension igen kåret som det pensionsselskab med det bedste image. Kåringen er foretaget af FinansWatch og Wilke på baggrund af interviews med 5.000 danskere. I januar indtog Lærernes Pension ligeledes førstepladsen i Loyalty Groups kåring af pensionsselskaber med de mest loyale kunder, og igen i marts en førsteplads i FinansWatch og Calibers måling af tillid til pensionsselskaberne. 

”Det er jo dét, det hele drejer sig om - at medlemmerne kan føle sig trygge og tilfredse, og har tillid til os. Da jeg kom til, var noget af det første, vi gjorde, at etablere to medlemsfora. Det er to rådgivende fora valgt af og blandt medlemmerne, der har været en stor støtte for bestyrelsen og administrationen igennem årene. De har været tæt med i udviklingen af pensionsordningen. I 1997 vedtog vi som de første et etisk kodeks for investeringerne”, siger Paul Brüniche-Olsen. 

I 2006 var Paul Brüniche-Olsen med til at etablere Forca-samarbejdet, hvor Lærernes Pension sammen med PKA og Pædagogernes Pension og flere eksterne kunder udnytter stordriftsfordelene ved fælles administration af pensionsordningerne. 

”Vores medlemmer kan derfor også glæde sig over omkostninger, der er blandt branchens laveste, og samtidig en god, stabil depotrente på et absolut konkurrencedygtigt niveau”, siger Paul Brüniche-Olsen.

Hos Danmarks Lærerforenings formand Anders Bondo Christensen, der også er formand for bestyrelsen i Lærernes Pension, er der stor anerkendelse for det arbejde, Paul Brüniche-Olsen har udrettet som direktør igennem årene: 

”Paul har stået i spidsen for Lærernes Pension gennem stort set hele selskabets 26-årige historie og har i den periode været den drivkraft, der har sikret, at pensionsselskabet i dag blandt medlemmerne af de faglige organisationer i Lærernes Centralorganisation og i offentligheden står som et højt respekteret selskab med lave omkostninger, et fornuftigt og absolut konkurrencedygtigt afkast og en medlemstilfredshed, der ligger helt i top. Det skyldes i høj grad Pauls forståelse for lærernes situation, ønsker og behov. Paul var blandt hovedarkitekterne bag dannelsen af Forca, og Paul har sin store andel i, at Forca i dag er et veldrevet selskab”, siger formand i Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen. 

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere lppension.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Du er altid velkommen til at ringe til os på 70 21 61 31, hvis du oplever problemer med vores hjemmeside.