Fem procent i depotrente - igen!

Bestyrelsen i Lærernes Pension har netop fastlagt depotrenten for 2020, og fastholder den på samme høje niveau som i 2019, nemlig 5 procent før skat.

Lærernes Pension benytter sig af gennemsnitsrente, som adskiller sig fra den markedsrente, som mange andre selskaber anvender. Ved gennemsnitsrente er det i højere grad fællesskabet, der bærer risikoen.
Det betyder, at når der er dårlige år (som fx 2018, hvor vi tabte penge på investeringerne), så er der stadig positive renter til det enkelte medlems pensionsopsparing.

Det betyder så også, at når vi har gode afkast (som her i 2019), så får det enkelte medlem ikke det fulde udbytte her og nu, fordi vi lægger noget i sparegrisen til de dårlige år.
På den lange bane og i gennemsnit spiller det ikke den store rolle, men for den enkelte giver det tryghed for, at pensionen fx ikke bliver udhulet lige før man skal til at gå på pension.

"I en tid, hvor man kan blive udsat for negative renter i sit pengeinstitut synes vi det er dejligt at kunne sikre vores medlemmer en ordentlig rente på deres pensionsopsparing", siger administrerende direktør Steen Schouenborg.
"Samtidig fastholder vi lave omkostninger på blot en enkelt procent af indbetalingerne, hvad der også er i den absolut lave ende i branchen".

De 5 procent før skat svarer til 4,24 procent efter skat.

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere lppension.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Du er altid velkommen til at ringe til os på 70 21 61 31, hvis du oplever problemer med vores hjemmeside.