Corona-krisen og lærernes pension

Corona-krisen påvirker os alle, og den påvirker også Lærernes Pension. Men vi er rigtig godt rustet til at stå igennem kriser som denne.

Da medlemmerne af Lærernes Pension har et gennemsnitsrente-produkt, får de i øjeblikket 5% før skat i depotrente på deres pensionsordning. Og det gælder, uanset om det er medlemmer, der arbejder, eller om de er gået på pension

Investeringsstrategien tager høje for ekstreme situationer

Når det er sagt, så har Lærernes Pension, ligesom alle andre investorer, et negativt afkast i disse dage. Afkastet svinger dog meget fra dag til dag, og tendensen har været nogle dage med kraftig faldende aktiemarkeder og dage med opture på markederne. Det afspejler den store usikkerhed, der er i disse dage. 

Investeringsdirektør i Lærernes Pension Morten Malle fortæller ”Der er ingen tvivl, at vi er i en alvorlig situation, og derfor følger vi udviklingen meget tæt. Men i vores investeringsstrategi tager vi altid højde for, at sådanne ekstreme situationer kan opstå, og derfor er situationen ikke kritisk for vores medlemmers pensioner. Vi har opbygget buffere, som vi kan trække på, når afkastet er negativt".    

LærerPension er i gennemsnitsrente

Medlemmerne i Lærernes Pension har deres pensionsordninger i et såkaldt gennemsnitsrente-produkt. Det betyder, at renten ikke svinger med aktiemarkedet, men at medlemmerne får en mere stabil rente gennem hele opsparingsperioden. Grunden til, at renten kan holdes nogenlunde stabil, er, at Lærernes Pension i gode tider sparer op til dårlige tider. Det er baggrunden for, at medlemmer i Lærernes Pension får en depotrente på 5%, mens mange pensionsopsparere i banker eller andre pensionsselskaber oplever store tab på deres pensionsopsparing.

Det kan få betydning for depotrenten

Ansvarshavende aktuar i Lærernes Pension Jesper Brohus står hvert år for at indstille en depotrente til bestyrelsen.

”Som situationen er i øjeblikket, så holder vi fast i depotrenten på 5% før skat. Men vi har endnu ikke set enden på corona-krisen, og derfor kan vi ikke udelukke, at det på et tidspunkt kan få konsekvenser for depotrenten”, siger han.

Du kan stadig ringe til os

Medlemmer kan stadig få hjælp til deres pensioner. Selv om en del af rådgiverne arbejder hjemmefra, så har det i disse digitaliseringstider ikke nogen betydning for kapaciteten ved telefonerne. Så hvis medlemmer har spørgsmål eller har brug for rådgivning, så skal de fortsat bare ringe.

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere lppension.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Du er altid velkommen til at ringe til os på 70 21 61 31, hvis du oplever problemer med vores hjemmeside.