Lærernes Pension og Paris-aftalen

Lærernes Pension udelukker 42 selskaber inden for olie-, gas- og energiproduktion som konsekvens af at Paris-aftalen nu indgår i det etiske kodeks.

Bestyrelsen i Lærernes Pension sender 42 selskaber inden for olie-, gas- og energiproduktion uden for døren i selskabets investeringsunivers som resultat af en opdatering af det etiske kodeks. 

”Med vores opdatering af kodekset er vi rykket i en mere bæredygtig retning. Vi har allerede mange grønne investeringer, men må også konstatere, at vi kan gøre mere, og at det er væsentligt for vores medlemmer, at vi investerer ansvarligt, og det skal vi selvfølgelig levere på”, siger Karsten Kjeldsen, administrerende direktør i Lærernes Pension. 

Et grønt kodeks

Lærernes Pension vil understøtte overgangen til en økonomi baseret på lavt CO2-indhold og forbedre samfundets evne til at omstille sig til konsekvenserne af klimaændringer.

Det er punkter, vi gennem de senere år har leveret på med en række nye grønne investeringer, frasalg af investeringer i kul, oliesand og arktisk boring, og seneste her i december 2020, hvor vi slår fast, at gas-, olie- og energiselskaber enten skal leve op til Parisaftalens mål, eller have en klar plan for at komme til det. Hvis ikke det er tilfældet, udelukker vi selskabet fra vores investeringsunivers. 

Selskaberne vil vi afhænde senest i løbet af første halvår 2021. 

En del selskaber har vi endnu ikke tilstrækkeligt datagrundlag til at vurdere, men planen er i løbet af 2021 at få afklaret, om nogle af disse selskaber også skal udelukkes. 

Vi opererer med en tolerancetærskel på 5 procent, så hvis et selskab har en lille del af omsætningen fra det, vi ikke vil investere i, så accepterer vi det. 

Læs om vores tolerancetærskler her

 

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere lppension.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Du er altid velkommen til at ringe til os på 70 21 61 31, hvis du oplever problemer med vores hjemmeside.