Din LærerPension og Coronakrisen

Måske har du både læst og hørt, at coronakrisen har betydet tab på pensionsopsparingerne. Derfor synes vi, at du skal vide, at coronakrisen ikke har påvirket din pensionsopsparing i år.

Depotrenten for 2020 blev fastsat til 5 procent, og det niveau forventer vi at fortsætte med året ud. Men det betyder ikke, at Lærernes Pension er upåvirket af coronakrisen.
Hvordan det hænger sammen, kan du blive klogere på her

Negativt afkast og positiv rente

Her kan du se, hvordan vores afkast er gået op og ned fra starten af 2020 til nu. Du kan også se, at din depotrente er 5 procent, selv om dit pensionsselskab har et negativt afkast. 

Vi regner med kriser

Vi investerer mere end 100 mia. kr. på vegne af dig og de andre medlemmer Pengene er investeret i aktier, obligationer, ejendomme, skove, vindmøller og meget andet. Nogle år går alt op i en højere enhed og afkastene er tårnhøje, andre år er nogenlunde og nogle år negative, som her i 2020, hvor coronakrisen har medført et negativt afkast.

Men det har vi taget højde for

I de år, hvor afkastene er gode, går en del af pengene til din rente. Resten ryger i fælleskassen, så vi har noget at tære på. når der kommer en krise. Så med andre ord sparer vi op til at kunne give dig en god rente, selvom krisen brager derudaf og afkastet er negativt.

Du har en stabil rente på din LærerPension

Lige siden vi blev dannet i 1993, har medlemmerne fået en positiv depotrente, også selv om Lærernes Pension har haft år, hvor vi har tabt på investeringerne
Du får mindre end afkastet i de gode år, men til gengæld mere i de dårlige år. Det giver dig en nogenlunde stabil rente og dermed tryghed omkring pensionen.

Hvad bringer fremtiden

Coronakrisen er langt fra overstået, så det er svært at sige noget klart om fremtiden. Det er dog sandsynligt, at depotrenten bliver lavere i 2021.

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere lppension.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Du er altid velkommen til at ringe til os på 70 21 61 31, hvis du oplever problemer med vores hjemmeside.