Østeråparken

I det gamle godsbaneområde i Aalborg - tæt på Østerådalen og Limfjorden - bygger Lærernes Pension 194 nye udlejningsboliger, som får navnet Østeråparken.

Boligerne kommer til at danne overgangen til grønne rekreative områder og på sigt den fritlagte Østerå. Med de nye boliger afsluttes sidste etape af et ambitiøst projekt, hvor visionen er at skabe et helt nyt og attraktivt bymiljø på godsbanen i Aalborg.

En investering på mere end 300 mio. kr.

Lærernes Pension har indtil videre holdt sig til København og Aarhus, når de har bygget udlejningsboliger. Men Aalborg er en by i vækst og udvikling, og det har gjort investeringen attraktiv for Lærernes Pension.

”Vi synes denne investering er attraktiv på flere måder. Projektet er både ambitiøse og meget professionelle, og derfor synes, vi det har været meget interessant at være med til at fuldføre visionen. Når vi bygger udlejningsejendomme, så skal høj kvalitet i byggeriet, attraktiv beliggenhed og et godt afkast gå op i en højere enhed, og det lever dette projekt op til”, siger finansdirektør i Lærernes Pension Henrik Walther Mogensen.

Kræfterne bag den ambitiøse nye bydel

Aalborg Kommune, DSB Ejendomsudvikling, TN udvikling og en række andre rådgivere er kræfterne bag den nye ambitiøse bydel.

”Der har været et meget frugtbart samarbejde mellem alle involverede parter, og det har medført, at en hel ny bydel er blevet udviklet på så kort tid. Med salget af den sidste grund til Lærernes Pension, så føles det lidt som ringen er sluttet. Det startede med et Campus, og nu kommer Lærernes Pension og investerer markant i området, rent faktisk er denne transaktion den største fra institutionel side i Aalborg, når det gælder nyopførte udlejningsboliger”, siger direktør i TN Udvikling Torben Nielsen.

”Østeråparken bliver vores hidtil største byggeri i Aalborg og er blevet skabt i et forbilledligt samarbejde med Lærernes Pension, Aalborg Kommune og TN Udvikling, hvor der har været et skarpt fokus på at skabe de bedst mulige boliger for områdets fremtidige beboere”, siger direktør i Raundahl & Moesby A/S, Carsten Raundahl, som er totalentreprenør på projektet.

Klima- og miljøvenligt byggeri

Parken, de mange små vandløb og gårdarealerne betyder først og fremmest, at beboerne i udlejningsboligerne får et attraktivt udeareal, men hele området er anlagt, så det kan opsamle og forsinke udledningen af store vandmængder fra skybrud.

Lejligheder med god udsigt og store altaner

Byggeriet, som Lærernes Pension opfører, placeres på grunden, så alle lejligheder får glæde af udsigten over Østeråparken og byen. På parksiden har alle lejligheder store solvendte altaner. Lejlighederne har en bred målgruppe, så både familier, enlige og studerende, der vil dele en lejlighed, får mulighed for at bo i området. Udendørsarealet på godsbanen bliver noget helt særligt. Her vil der både være små vandløb, fodboldbaner, legeområder og en skøn park.

Aalborg i fortsat positiv udvikling

Claus Sondrup fra Colliers International, der har forestået transaktionen har også været med til at præge det nye byområde. Han fortæller: ”Denne transaktion er den seneste i en række investeringer som institutionelle investorer har lavet i Aalborg. Med Aalborg kommunes positive demografiske udvikling, så forventer jeg en fortsat intensivering af transaktionerne i den nordjyske hovedstad”.

Fakta om boligerne og området:

  • Byggeriet igangsættes i slutningen af 2016 og forventes at været afsluttet i juni 2018
  • Lærernes Pension bygger omkring 15.000 kvm udlejningsboliger
  • Lejlighederne er fra 50 kvm til 100 kvm
  • Alle lejligheder har store altaner

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere lppension.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Du er altid velkommen til at ringe til os på 70 21 61 31, hvis du oplever problemer med vores hjemmeside.