Lærernes Pension overhaler danske aktier

Med et afkast på lige over 9% i årets første tre måneder kan lærerne glæde sig over en glimrende start på 2015.

Et markant bidrag til det gode resultat kommer fra de danske aktier, der har givet et afkast på ikke mindre end 23,4% i årets første tre måneder Det overstiger det i forvejen høje benchmark på 21,7% på de danske aktier.

Den lave rente har samtidig sikret en kursgevinst på 17% på de lange tyske statsobligationer.

Otte milliarder i første kvartal

I alt har der på de blot tre måneder været kursgevinster på 8 milliarder kroner. Det skal ses i sammenhæng med at  Lærernes Pension har investeringsaktiver på lige over 70 milliarder.

”Vi holder et skarpt øje på den risiko, vi kan tage, så vi ikke udsætter medlemmernes penge for fare. Men vi har så solide buffere, at vi også kan have investeringer i aktiver, der kan give gode afkast”, siger administrerende direktør Paul Brüniche-Olsen.

Kinesisk succes fortsætter

En mindre del af porteføljen er investeret direkte i kinesiske aktier som er steget med lige under 30% i årets første tre måneder, og dermed er selskabets kinesiske investering blevet fordoblet på blot otte måneder. 

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere lppension.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Du er altid velkommen til at ringe til os på 70 21 61 31, hvis du oplever problemer med vores hjemmeside.