Vælg, hvem der skal have pengene ved din død

Log på for at se eller ændre, hvem der skal have dine penge. Vi udbetaler pengene til dine 'nærmeste pårørende' eller dem, du har valgt.            

Log på

Hvem skal pengene udbetales til?

Læs her, hvis...

Du bor sammen med din kæreste

Din samlever er din nærmeste pårørende, når I har, har haft eller venter barn sammen, eller har boet sammen i to år umiddelbart før din død. Som nærmeste pårørende vil din samlever få udbetalt pengene efter dig.

Har du børn
Du har mulighed for fordele udbetalingen mellem din samlever og dine børn, hvis du ønsker det.

Du er flyttet fra kæresten
Hvis du flytter fra din samlever, er det en god idé at overveje, hvem der skal have penge fra din pensionsordning, når du dør. Hvis du har oprettet testamente til fordel for din tidligere samlever, skal du måske også ændre på det. 

Har du valgt, at din tidligere samlever skal have pengene efter dig?
Din tidligere samlever har ikke ret til udbetalinger fra din pensionsordning ved din død, medmindre du selv har valgt, at han eller hun skal have det. Har du det, skal du sørge for at ændre på det.

Dine børn er nærmeste pårørende
Når du ikke er gift og ikke har en samlever, er dine børn dine nærmeste pårørende, og de vil som sådan få udbetalingerne ved din død, medmindre du har bestemt noget andet.

Har du ikke børn, udbetales pengene i overenstemmelse med dit testamente, hvis du har lavet det - og ellers til dine arvinger ifølge loven. 

Du er single med børn

Når du ikke er gift eller samlevende, er dine børn dine nærmeste pårørende, og derfor er det dem, vi udbetaler pengene til.

Du er single uden børn

Når du er single uden børn, udbetaler vi pengene til dem, du har testamenteret dem til. 

Har du ikke lavet et testamente, går pengene til dine arvinger ifølge arvelovens regler - det vil sige:

a) Dine forældre, hvis de lever - ellers dine søskende og deres børn
b) Dine bedsteforældre eller deres børn.

Udbetalingen vil ske uden om boet. Undersøg eventuelt reglerne for boafgift.

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere lppension.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Du er altid velkommen til at ringe til os på 70 21 61 31, hvis du oplever problemer med vores hjemmeside.