Infrastruktur og vedvarende energi


Investeringer i infrastruktur dækker over mange forskellig typer af investeringer. Det kan fx være motorveje, broer og hospitaler, og investeringer kan foregå rundt om i hele verden. I Lærernes Pension er investeringer i infrastruktur næsten lig med investeringer i vedvarende energi.   

Vedvarende energi
Vi har forskellige typer af investeringer i vedvarende energi. Vores største investeringer er gennem Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), som har forskellige fonde, der investerer i vedvarende energi, fx havvindmølleparker, vindmøller på land, biomasse til energi og solenergi.

Investeringerne foregår oftest i Europa, Nordamerika og nogle få steder i Østasien.

Havvindmølleparker
Vi er også medejere af et par havvindmølleparker i tyske farvande - Gode Wind II og Merkur, som vi ejer sammen med andre pensionsselskaber.

Både havvindmølleparkerne og CIP er eksempler på investeringer, som vi gerne vil have flere af, men det er vi ikke alene om, da disse investeringer er kendetegnet ved at give rigtig gode afkast, og så lever de op til et ønske om at understøtte overgangen til en økonomi baseret på et lavt CO2 aftryk. Derfor er der ofte kamp om at få fingrene i disse typer af investeringer. 

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere lppension.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Du er altid velkommen til at ringe til os på 70 21 61 31, hvis du oplever problemer med vores hjemmeside.