Opsparing - endda med rente

Renten er negativ, men alligevel får du 5,5 procent i depotrente efter skat på din LærerPension i 2015. Hvordan kan det lade sig gøre, og hvordan ser fremtiden ud for din LærerPension, hvis den negative rente fortsætter i årene fremover?

Populært sagt, så betyder den lave rente nu og her ikke noget for din LærerPension. Når vi investerer, placerer vi pengene i mange forskellige aktier og typer af obligationer. Og vi placerer penge i skov, infrastruktur og boliger. Vi spreder altså risikoen og har derfor masser af investeringer, der ikke er følsomme over for den lave rente.

I god form

Lærernes Pension er i rigtig god økonomisk form. Omkostningerne er meget lave, bufferne er store og afkastet godt. Derfor forventer vi også at kunne give gode depotrenter i årene frem over. Vi kan selvfølgelig aldrig udstede garantier, fordi den økonomiske situation stadig er usikker, og vi er på ukendte farvande, men grundformen for Lærernes Pension er rigtig god, og det er et godt udgangspunkt.

Hvis den lave rente fortsætter

En situation med negativ rente, har vi ikke prøvet før, så vi kan altså ikke trække på historiske erfaringer. Derfor holder vi selvfølgelig ekstra øje med, hvordan det påvirker vores forskellige investeringer, og agerer ud fra det. Men en langsigtet investeringsstrategi og en god spredning på investeringerne er stadig en rigtig god strategi, for ingen kan forudsige, hvad der sker på de mange forskellige markeder.

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere lppension.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Du er altid velkommen til at ringe til os på 70 21 61 31, hvis du oplever problemer med vores hjemmeside.