Lærernes pensionspenge bliver grønnere

Bestyrelsen i Lærernes Pension har på sit møde fredag den 5. april besluttet at gøre lærernes pensionspenge grønnere. Det betyder færre investeringer i kul og i stedet flere grønne obligationer og grønne aktiefonde.

Ved udgangen af 2017 besluttede vi i Lærernes Pension at gå ud af en stor del af vores investeringer i kulproduktion til energi, arktiske boringer efter olie samt udvinding af olie fra tjæresand.

Men vi gik ikke ud af det hele. Vi indførte en såkaldt tolerancegrænse, hvor vi fx for kulinvesteringer kunne beholde investeringerne, hvis en virksomheds omsætning på produktion af kul var under 25% - altså en tolerancegrænse på 25%.

”Da vi besluttede tolerancegrænserne, aftalte vi, at vi skulle genbesøge dem, da vi var enige om, at nogle af tolerancegrænserne var ret høje. På bestyrelsesmødet i dag har vi netop gjort det og besluttet at sænke de fleste tolerancegrænser”, siger adm. dir. Paul Brüniche-Olsen.

Tolerancegrænse.

En ny klimastrategi

I løbet af de næste par år kommer vi til at sætte skub under vores nye klimastrategi, som i første omgang går ud på at få et lavere CO2-aftryk på vores investeringer.

Det opnår vi på flere måder. Vi er i gang med at finde en metode til at beregne CO2-aftrykket på vores investeringer, så vi i højere grad kan gå efter investeringer med lavere CO2-aftryk.

Derudover omlægger vi en del af vores investeringer til deciderede grønne porteføljer - både obligationsporteføljer og aktieporteføljer.

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere lppension.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Du er altid velkommen til at ringe til os på 70 21 61 31, hvis du oplever problemer med vores hjemmeside.