En helt ny slags grøn investering

Her ved årets slutningen har vi netop investeret 1,6 mia. kr. i en ny investeringsstrategi, hvor investeringsfilosofien er bygget op omkring klimaforandringer og miljømæssig bæredygtighed.

Investeringen adskiller sig fra andre grønne investeringer ved at benytte det forskningsbaserede Planetary Boundaries-koncept, når investeringerne skal udvælges.
Planetary Boundaries beskriver ni områder, inden for hvilke vi mennesker kan være med til at påvirke stabiliteten i Jordens system, ligesom vi mennesker også kan medvirke til at skabe ubalancer i Jordens system, hvis grænserne i de ni områder overskrides. Klimaforandringer og biodiversitet er to af disse områder.
Investeringsfokusset i strategien, som vi nu investerer 1,6 mia. kr. i, er at sikre en holistisk hensyntagen til klima og bæredygtighed. Derfor vil strategiens kapitalforvalter, Pictet, investere i selskaber som respekterer grænserne i Planetary Boundaries, men også bidrager med mulige løsninger til fx klimaforandringer og biodiversitet.
Helt konkret betyder det investeringer i selskaber med produkter eller services inden for vedvarende energi, energieffektiviseringer, affaldshåndtering og genbrug.
Når der investeres, tages der fx hensyn til forurening, bæredygtigt landbrug og skov, som også er områder, der er adresseret i Planetary Boundaries-konceptet.

 

Hvad er Planetary Boundaries?

Planetary Boundaries konceptet blev lanceret i 2009 af professor Johan Rockström fra Stockholm University sammen med kollegaer i den akademiske verden, herunder professor Katherine Richardson, leder af Sustainability Science Center på Københavns Universitet.

Konceptet er et forsøg på at kvantificere en række grænser for, hvad klodens økosystem kan holde til.

I arbejdet med at bringe Planetary Boundaries i spil i forhold til investeringsuniverset samarbejder Pictet med et schweizisk konsulenthus, Neosys AG, om at foretage livscyklus-analyser af virksomhedsprodukter, hvor produktets miljøpåvirkninger analyseres fra vugge til grav.

Læs mere om det: 
stockholmresilience.org/research/planetary-boundaries.html

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere lppension.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Du er altid velkommen til at ringe til os på 70 21 61 31, hvis du oplever problemer med vores hjemmeside.