Pæn depotrente i 2023

I 2023 får medlemmerne af Lærernes Pension en depotrente på 4 procent før skat. Det har bestyrelsen i Lærernes Pension fastlagt på sit møde i december.

Depotrenten er lavere end i 2022, hvor den lå på 6 procent. Det skyldes i høj grad, at afkastet i 2022 ser ud til at blive negativt.

Lærernes Pension benytter sig af gennemsnitsrente, hvor afkastet for det enkelte år indgår i en pulje, der bruges til at udligne medlemmernes depotrente år for år. På den måde opnår medlemmerne en høj grad af tryghed for, at deres pension udvikler sig jævnt og risikerer ikke et pludseligt fald, der kan ramme ekstra hårdt, hvis man er tæt på pensionsalderen.

Da Lærernes Pension ikke skal give afkast til aktionærer, forbliver alle pengene i systemet og overføres alene til medlemmerne, blot med afdæmpede udsving.

Samtidig med depotrenten fastsatte bestyrelsen også andre satser. 

Invalidepriser sættes op

Prisen for invalidedækning bliver forhøjet for medlemmer over 40 år. Over en årrække indtil for fem år siden var der overskud på invalidedækningen, forstået sådan, at indbetalingerne var større end udgifterne. De seneste fem år har Lærernes Pension sat priserne så lavt, at der blev brugt af det tidligere opsparede overskud. Der er stadig et overskud fra tidligere år, så også i 2023 bliver der budgetteret med et underskud, men et mindre underskud end i de foregående år.

Uændrede priser

Medlemmerne af Lærernes Pension har i årrække haft en lav pris for administrationen af deres ordning. Den vil i 2023 fortsætte uændret med 1,0 procent af indbetalingerne. Hvis der ikke er indbetaling til ordningen, er prisen uændret mellem 15 og 30 kroner om måneden for administration.

Prisen for retten til sum ved ressourceforløbsydelse forbliver uændret på 20 kroner om måneden.

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere lppension.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Du er altid velkommen til at ringe til os på 70 21 61 31, hvis du oplever problemer med vores hjemmeside.